Tänään menin tallille aika jännittyneissä fiiliksissä, koska oli eka kerta estevalkkaa eli estevalmennusta. Listoissa luki, että menisin Lucyllä, joten fiilis ei ollut mitäänkään jännittynyt enää.   

 Poni oli tunnilla, joten mentiin ostamaan juomista ja mentiin kattoo mun kaverin kaa toisten tuntii. Ponit oli niitten tunnilla, jos vähän virkistynyt niin oli aika helppo saada ne hyvin raviin. Mut ei siis niitten tunnista enempään. Ja tää oli siis viiden kerran estevalkka.

 Sitte ku se tunti oli loppu, ruvettiin kantaa puomeja ja estepidikkektä Xd (en sit muista niitte oikeeta sanaa. Kun puomit oli kannettu, niin eikun ratsaille. Sanoin edelliselle ratsastajalle, että  pärjään tästä yksin.

 Aloittettiin sillä, että Sanna tarkisti meidän vyöt ja ruvettiin käppäilemään pitkin ohjin. Sen jälkeen Sanna halus tietää vähän, että minkä tasosii ollaan ja "käski" meidät kevyeeseenistuntaan. Eka se sujui ihan hyvin, mutta loppua kohden rupes jalat vähän väsähtää. Onneks tuli sitten aikapian tauko ja jaksoin siihen asti. Sen jälkeen Sanna pyysi meidät raviin ja siinä kevyeeseenistuntaan. Sitä tehtiin vähän ainaa ja loppu verryttely trhtävä oli, että pitää lyhyillä sivuilla keventää ja pitkillä olla kevyessäistunnassa.

 Sen jälkeen alettiin tekmään todella pientä puomitehtävää, koska Sanna halusi nähä minkä tasosii kaikki ovat. Siinä asiassa mäki oon samaa mieltä. Tultiin ravissa aina puomien yli, eli tosi helppoo.

Viimeiset tehtävät olivat nämä; Ekana mentiin pienen ristikon yli ja nostettiin sen jälkeen laukka. Mulla ja Lucyllä meni muuten ihan hyvin paitsi ei laukka tahtonu oikeen nousta ;( No ens kerral paremmin;) Viimeinen tehtävä oli tehdä "kahdeksikko" eli tultiin eka samalla tavalla, kuin äsken, mutta kun oli hypätty se ristikko, niin käännyttiin vasemmalle ja siitä lyhyt sivu loppuun ja sen jälkeen käännettin keski halkasialle ja siitä toisen esteen yli (en muista mikä este oli, mutta jos joku lukioista oli kattomassa ja muistaa sen esteen minkä mä ja Lucy hyppäs nii kerro ihmees! Sitten otettiin vielä vähän ravii ja pitäkt ohjat poneille! Sitten kiitoksia ja ratsailta! Pois ottaessa poni oli ihan kiltti. PS;;;; Ei suostunu lopussa tekee kpl jakoi ja ei oo nyt kuvii, sorry;(           -Iida-